>Succesvol ‘Peixe em Lisboa’ keert terug

>In Lissabon wordt van 18 tot 28 april 2009 de tweede editie van het gastronomisch festival ‘Peixe em Lisboa’ (Vis in Lissabon) gevierd. Het decor van het evenement in 2009 is het Portugees paviljoen in de moderne stadswijk Parque das Nações. De eerste editie in 2008 trok meer dan 15.300 nationale en internationale bezoekers. Hieruit blijkt dat het initiatief van Turismo de Lisboa en de gemeente Lissabon een groot succes was.
Peixe em Lisboa is een unieke gelegenheid om kennis te maken met en te genieten van de beste Portugese gerechten. Negen dagen lang staat Lissabon bol van de culinaire hoogstandjes. Bekende internationale en lokale chef-koks nemen deel en laten de bezoeker genieten van de beste visgerechten. Er is een interactief programma met onder meer workshops waar de bezoeker leert over de bereiding en presentatie van visgerechten.
De Portugese keuken wordt in eerste instantie gekenmerkt door zijn variëteit. Dat heeft ondermeer te maken met het gunstige klimaat en de vruchtbare bodem. Daarbij mag de oceaan niet vergeten worden als dé leverancier van wat in de Portugese keuken niet weg te denken is: Peixe. Voor een impressie Peixe em Lisboa: www.peixemlisboa.com . Voor meer informatie over (gastronomisch) Lissabon: www.visitlisboa.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.