>Toekomstvisie Finnair op vliegen

>Hoe vliegen wij in het jaar 2093? Hoe zullen vliegtuigen er dan uitzien? Gebruiken ze dan nog steeds traditionele brandstoffen? Hoe staat het dan met de emissie van CO2? En zijn dan zakenreizen en toeristische uitstapjes naar de ruimte net zo gebruikelijk als een stedentrip nu? Deze onderwerpen komen aan bod tijdens een bijeenkomst met luchtvaartspecialisten en andere deskundigen in Helsinki georganiseerd door Finnair in het kader van haar 85 jarig bestaan. ‘In plaats van vandaag terug te blikken, kijken wij 85 jaar vooruit. Een verschil tussen het verleden en de toekomst is in ieder geval dat wij de toekomst nog kunnen beïnvloeden, het verleden niet. Daarom is een visie hebben van groot belang,’stelt Christer Haglund, Senior Vice-President Public Affairs & Corporate Communications van Finnair. De bevindingen van de experts zijn vastgelegd in het boek ‘Departure 2093 – Five visions of future flying’ dat vandaag verschijnt. Tegelijkertijd opent Finnair vandaag de website www.departure2093.com waarin de toekomstvisie is samengevat en men een bijdrage aan de discussie kan leveren.
Het belang om een visie te ontwikkelen wordt toegelicht door Sirpa Juutinen van PriceWaterhouseCoopers: ‘Een toekomstvisie uitstippelen is een eerste vereiste voor succes voor ieder bedrijf in welke industrietak dan ook. In wezen is vliegen door de lucht een perfect gebruik van de ruimte. Het gebruikt nauwelijks landoppervlakte en ontsiert het landschap niet.’
Vanuit Helsinki omvat het routenetwerk 51 internationale bestemmingen. In haar thuisland vliegt Finnair naar 14 bestemmingen. De vloot bestaat uit 68 toestellen. De maatschappij maakt deel uit van de oneworld alliantie, het samenwerkingsverband van 10 luchtvaartmaatschappijen. De dienstregeling en het routenetwerk van Finnair vindt men op www.finnair.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.