>Toneelstuk in Berlijnse etalage

>Kaufhaus des Westens department store of Berli...Image via WikipediaVan 3 t/m 10 november a.s. trekken de etalages van het Berlijnse warenhuis KaDeWe (Kaufhaus des Westens) de aandacht: het Franse toneelstuk ‘La révolte des Mannequins’ – ‘De opstand van de mannequins’ – wordt daar namelijk met etalagepoppen uitgebeeld. In elk van de tien etalages van het warenhuis zal steeds een episode uit het stuk te zien zijn – alsof het om een stripverhaal gaat. Het verhaal gaat elke dag verder, totdat de poppen, die menselijke gemoedstoestanden weergeven, ten slotte op merkwaardige wijze via de gevel van het gebouw in het niets verdwijnen.
Het stuk is een productie van spielzeit’europa in samenwerking met de Berliner Festspiele en het KaDeWe. Het wordt uitgevoerd door de Franse groep Royal de Luxe onder leiding van Jean Luc Courcoult. Deze groep verzorgt al meer dan dertig jaar spectaculaire theaterproducties in stadscentra overal ter wereld.
De etalages met de bijzondere episodes zullen in de genoemde periode bij KaDeWe in het centrum van Berlijn dag en nacht te zien zijn. www.kadewe.de


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.