>Top 10 avontuurlijke vakanties

>>Top 10 avontuurlijke vakanties 19Op de dag dat Koning Winter een wit tapijt had neergelegd in de tuin van ons kantoor in Apeldoorn (foto boven) kreeg ik de nieuwe reisgids van Sawadee Reizen in handen, zodat ik meteen kon wegdromen bij verhalen over avontuurlijke reizen in alle hoeken van de wereld. Na lezing kwam ik tot de volgende persoonlijke top 10 van “ooit nog eens” te maken reizen:

  1. China Compleet: twee dagen wandelen over de Chinese muur, bezoek aan Tibet, fietsen door Beijing, kijken bij het Terracotta Leger, tweedaagse trektocht te paard. 31 dagen, 2400 euro pp
  2. Rondreis Argentinië, Bolivia en Peru. Met driedaagse wandeltocht door de Andes, tweedaagse tocht over de Uyuni-zoutvlakte en een bezoek aan de ruïnes van Machu Picchu. 31 dagen, 2900 pp.
  3. Jordanië en de Sinaï, wandelingen door Petra, zwemmen in de Dode Zee, 2 dagen door de woestijn: Je mag zelf kiezen voor het vervoer – per landcruiser, kameel of te voet. 12 dagen, 1300 euro pp
  4. Trektocht naar het Mount Everest Base Camp op 5350 m. hoogte in Nepal. 17 dagen, 1700 euro pp
  5. Verenigde Staten: Het Wilde Westen, jeeptocht door Monument Valley (waar alle cowboyfilms zijn opgenomen) en wandelingen door verschillende parken zoals de Grand Canyon, met bezoek aan San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. 20 dagen, 2600 euro pp.
  6. Per boot naar Antarctica. 16 daags, 5300 euro pp.
  7. Kriskras door Japan met overnachtingen in tempels en gebruik van een railpass. 24 dagen, 3600 euro.
  8. Egypte, koningsgraven bezoeken. De reis eindigt aan de Rode Zee, waar je kunt snorkelen. 15 dagen, 1300 euro pp
  9. India rondreis: Zie de Gouden Tempel van de Sikhs, bewonder de grandeur van de Taj Mahal. 26 dagen 2000 euro pp
  10. Zuid-Afrika, van Kaapstad naar Victoria Falls. Met safaritruck, overnachten in tenten. 29 dagen, 2700 euro pp

Zou ik het bovenstaande allemaal (in mijn eentje, maar ik zou het liever samen met mijn vrouw doen) dan zou ik ruim 25.000 euro kwijt zijn, of samen dus 50.000 euro. En aan tijd zou het 221 dagen kosten, oftewel zo’n zeven maanden. [SL] – Hoe zou uw eigen top 10 aan de hand van bovenstaande lijstje er uitzien?

Meer informatie over deze reizen is te vinden op www.sawadee.nl. Ze hebben ook sites voor speciale woestijnreizen: www.woestijnreizen.nl en voor reizen samen met kinderen van 8 jaar en ouder www.familieavontuur.nl (jammer dat in die folder de richtprijzen niet vermeld worden).

>Top 10 avontuurlijke vakanties 21

Reblog this post [with Zemanta]
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.