>Vleugel voor Buthan

>2008 is een bijzonder jaar voor het land Bhutan. Het koninkrijk bestaat 100 jaar, de jonge koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck wordt officieel gekroond en er werden voor het eerst algemene verkiezingen gehouden. Alle redenen voor een feest met muziek en een cadeau om de vriendschapsbanden tussen Bhutan en Nederland te versterken. Het HMC (Hout- en Meubileringscollege) draagt door middel van haar vakmanschap hieraan graag een steentje bij.
De Nederlandse stichting Bhutan+Partners organiseert vanwege het bijzondere jaar op 22 en 23 november 2008 de eerste klassieke pianoconcerten ooit in Bhutan. In Bhutan is geen vleugel te vinden daarom is er een vleugel vanuit Nederland verscheept. De vleugel is speelklaar gemaakt door Simon Jorritsma – docent HMC – en leerlingen van de opleiding Pianotechniek aan het HMC. Het instrument wordt geschonken aan de bevolking van Bhutan. De vleugel is het unieke middelpunt van dit feest want niet eerder werd een dergelijk instrument in Bhutan bespeeld. Simon Jorritsma reist achter de vleugel aan naar Bhutan om deze gereed te maken voor de concerten. Het bekende Nederlandse pianoduo – Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar – bespeelt de vleugel tijdens de concerten in de hoofdstad Thimphu. Bij het publieke concert in het centrum van Thimphu worden 15.000 mensen verwacht.
Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.