>Wilhelmshöhe: hoogtepunt in Kassel

>Aangezien het thema ‘Kastelen, parken en tuinen’ dit jaar centraal staat in Duitsland, willen wij het grootste bergpark van Europa, gelegen in de stad Kassel, onder uw aandacht brengen. Dit bergpark, de Wilhelmshöhe, waarin zich een kasteel met dezelfde naam bevindt, is 240 hectare groot en bevat het gehele scala van de westerse hovenierskunst. In het park staan vele indrukwekkende waterornamenten en u vindt er een van de omvangrijkste rozencollecties van Duitsland.
De tuintradities van Kassel zijn terug te voeren op de liefhebberijen van de landgraven van Hessen-Kassel, die hier hun residentie hadden.
Meer bijzonderheden over het themajaar zijn o.a. te vinden op de website van het Duits Verkeersbureau en in de Nederlandstalige brochure ‘Kastelen, parken en tuinen’ die dit bureau uitgeeft. Wilkommen in Kassel

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.