>Wintersport en stedelijke charme

>>Wintersport en stedelijke charme 9Zuid-Tirol, de Italiaanse provincie waar Tiroolse gezelligheid en Italiaanse klasse elkaar ontmoeten, is klaar voor het winterseizoen. Vanuit de charmante steden Brunico en hoofdstad Bolzano, liggen kilometers lange pistes binnen handbereik. De hotels hebben interessante aanbiedingen en de spa’s zijn de afgelopen maanden gerenoveerd of verfijnd. Bovendien staan nu de wintergerechten op het menu met fantastische wijnen, traditionele noedels, wild en Italiaanse heerlijkheden.
Het stadje Brunico/Bruneck, is het historische centrum van het Pustertal en ligt strategisch tussen de Zillertalalpen en de Dolomieten. De winkelstraat, de Stadtgasse, is één van de mooiste winkelstraten van Zuid-Tirol.
Skiërs kunnen vanuit Bruneck terecht op en rond de 2275 meter hoge Kronplatztop of tochten maken in het indrukwekkende Sella massief van het populaire skigebied Alta Badia. In beide skigebieden zijn de faciliteiten van topklasse en kunnen ook wandelaars, snowboarders, rodelaars en (paarden)sleeliefhebbers hun hart ophalen. In de Alta Badia wordt bovendien op 20 december de spectaculaire World Cup reuzenslalom gehouden.
In S. Lorenzo zijn het Slothotel Sonnenburg en Hotel Saalerwirt aanraders. Sonnenburg combineert stijl (elke kamer is anders ingericht) met culinaire hoogstandjes en wellness. Saalerwirt kenmerkt zich door persoonlijke en traditionele inrichting en gerechten: veel ingrediënten zijn afkomstig uit eigen tuin.
Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond verwent het team van restaurant Braunwirt in Sarentino haar gasten graag met hun verfijnde visgerechten. Restaurant Patscheiderhof is een driehonderd jaar oude boerderij. Wijnen, vruchten, groenten en noten zijn hier van eigen bodem. Het restaurant ligt in Signato, uitgangspunt van vele bergwandelingen, en is een warm eindpunt na een lange dag in koude buitenlucht. In het centrum van Bozen ligt verder een bijzondere wijnbar. In de gezellige nissen van Vinotheek Pillhof kan men genieten van lokale en mediterrane maaltijden, heerlijke hapjes en de beste wijnen. www.suedtirol.info

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.