>Winterstuga in Zweden

>In de Zweedse reisbranche is steeds meer aandacht voor natuurvriendelijke vormen van toerisme. Oftewel reisaanbieders die zich richten op een vorm van toerisme waarbij het behoud van het milieu met duurzaam transport en activiteiten die passen in een natuurlijke omgeving centraal staat. Daarbij horen ook overnachtingen in evenwicht met de omringende natuur. In Zweden zijn er al talrijke hotels en hostels die zich kunnen beroepen op een zorgvuldig omgaan met het milieu. Inmiddels gebeurt dit in Zweden ook met campings. Trendsetter is Camping 45, aan de voet van het Hovfjällmassief in het noorden van de provincie Värmland. Deze camping kreeg als eerste in Zweden het internationaal keurmerk ‘De Groene Sleutel’. De stuga’s staan het hele jaar ter beschikking, waardoor het ook mogelijk is om in de herfst en winter allerlei activiteiten in de natuurrijke omgeving uit te oefenen. Velen komen hier vissen, bessen en paddestoelen plukken, wandelen en langlaufen. De nabijgelegen skitunnel in Torsby is een extra attractie. Meer informatie: www.camping45.com, Informatie over de Groene sleutel: www.fee-international.org/en.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.