>Zeeadelaars kijken in ‘Müritz Nationalpark’

>In het Müritz Nationalpark in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern zijn veel grote roofvogels, zoals zeeadelaars, het hele jaar te zien. In het park leven ongeveer driehonderd paren zeeadelaars en bezoekers kunnen op door deskundigen (‘rangers’) geleide safaritochten bijna altijd een aantal van deze reusachtige vogels zien, die regelmatig boven het park rondcirkelen.
De adelaarsafari’s beginnen momenteel elke woensdag om 11.00 uur. In dit jaargetijde zijn ook regelmatig kraanvogels te zien. Het park is in dit seizoen aantrekkelijk vanwege de prachtige herfsttinten. In de zomer worden dagelijks vogeltochten in het Müritz Nationalpark georganiseerd. Dan kunt u ook regelmatig visarenden observeren. Het 115 km² grote Müritzmeer is onderdeel van de ‘Mecklenburgische Seenplatte’, het grootste aaneengesloten merengebied van West-Europa. Het is populair bij watersporters. www.nationalpark-mueritz.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.