>Beste langlaufers strijden langs de Rijn

>’s Werelds beste langlaufers zijn vandaag en morgen langs de oevers van de Rijn in Düsseldorf in actie te zien tijdens de Worldcup wedstrijd, die tevens geldt als kwalificatie voor het komende WK-langlaufen. De wedstrijd in het Rheinland, ooit als ‘wild idee’ in de skihal van het nabijgelegen Neuss geboren, werd in 2002 voor het eerst werkelijkheid en is nu al een echte klassieker.
Met rond 350.000 toeschouwers die van heinde en verre komen is het evenement niet alleen de enige Wereldbekerwedstrijd van de internationale ski-organisatie FIS in een grote Duitse stad, maar ook het grootste in zijn soort in het winterprogramma van de skibond. De ongeveer 3.000 kubieke meter poedersneeuw die voor het 800 meter lange parcours nodig zijn, worden in de skihal van Neuss geproduceerd en kort voor het begin van de wedstrijden in Düsseldorf afgeleverd.
www.duesseldorf-tourismus.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.