>Boeken over Libanon, Venezuela en Albanië

>In de Landenreeks zijn verschenen: Libanon, Venezuela en Albanië. De Landenreeks is een uitgave van KIT Publishers in samenwerking met Oxfam Novib en 11.11.11, en is een betrouwbare bron van informatie over landen in de hele wereld.
Libanezen leven sinds het einde van de burgeroorlog tussen hoop en vrees: hoop op een veilige en betere toekomst, zonder geweld en religieuze verdeeldheid; vrees voor aanslagen, bombardementen of een nieuwe oorlog tussen de verschillende milities, dan wel met de buurlanden Israël of Syrië. Ondanks de aanhoudende gewelddadige gebeurtenissen slaagt de Libanese bevolking er steeds weer in het land op te bouwen en leefbaar te maken. In het centrum van Beiroet wordt volop gebouwd. Sommige wijken zijn in oude glorie hersteld, andere liggen nog in puin. Cafés, restaurants, nachtclubs en terrassen zijn vol met Libanezen, die zich laven aan het van oudsher aangename uitgaansleven.
Auteur: Lejo Siepe – ISBN 978 90 6832 694 9 – € 14,50

Venezuela produceert vooral revoluties en olie. Begin 19de eeuw leidde de bevrijdingsoorlog van Simón Bolivar tot een historische ommezwaai in de hele regio. Begin 20ste eeuw zorgde de olie voor vergaande sociale en demografische veranderingen en maakte het Venezuela in één klap van een verlegen muurbloempje tot een land met internationale invloed. En aan het begin van de 21ste eeuw maakte Hugo Chávez een radicale hervorming van de Venezolaanse en van Latijns-Amerika tot het doel van zijn Bolivariaanse revolutie.
Auteur: Edwin Koopman – ISBN 978 90 6832 470 9 – € 14,50

Nauwelijks opgemerkt in het buitenland onderging Albanië de afgelopen jaren een opmerkelijke gedaanteverwisseling: van de ‘mislukte’ staat die het in de jaren negentig was tot een van de meer dynamische economieën van Europa. Na de lange periode van isolatie willen de Albanezen
niets liever dan weer bij de wereld horen. Om te beginnen bij de Europese Unie. De weg naar ‘Brussel’ is voor Albanië echter nog lang, en zal ook pijnlijk zijn. De eisen die de EU stelt voor aansluiting vragen om een complete transformatie van de Albanese samenleving, economie en politiek. Auteur: Hans van de Veen – ISBN 978 90 6832 692 5 – € 14,50
www.kit.nl/publishers

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.