>Cultuurjaar op Curaçao

>Curaçao heeft 2009 uitgeroepen tot Cultuurjaar. Dit initiatief van de eilandsregering heeft tot doel zowel de eigen bevolking als toeristen bewust te maken van de brede culturele achtergrond van het eiland. Diverse culturele activiteiten zullen door het jaar heen worden georganiseerd, onder meer op het gebied van muziek, literatuur, natuurlijk en historisch erfgoed. De officiële opening van dit ‘Anja di cultura 2009’ zal op 1 januari zijn in aanwezigheid van vele hoogwaardigheidsbekleders op het eiland. Het jaar start met de maand van de Tumba in januari.
De activiteiten rondom het Cultuurjaar zullen zich concentreren rondom onderdelen van de Curaçaose cultuur. Zo is januari de Tumba maand. Deze voor Curaçao typerende muzieksoort is veel te horen tijdens de twee Carnaval maanden januari en februari op het eiland. Er worden workshops georganiseerd, er zullen Tumba concerten zijn en bijeenkomsten worden georganiseerd over diverse Tumba stromingen.
Speciaal voor de promotie van het Cultuurjaar is er een jingle gecomponeerd en gezongen door Izaline Calister, zangeres en componist geboren op Curaçao. Ze heeft zowel Engelstalig als Papiaments repertoire. Op de ritmes van de Tumba, prijst ze het eiland en het Cultuurjaar aan.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.