>Dolen over de Hoge Veluwe

>>Dolen over de Hoge Veluwe 13Zaterdag 20 december tot en met zaterdag 3 januari hangt er een mysterieuze sfeer in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Naast de stilte die er heerst in het Park, worden er activiteiten georganiseerd, die de laatste dagen van het jaar tot een succes maken. Zo wordt er voor volwassenen een Eindejaarssafari gehouden en kunnen kinderen deelnemen aan de kinderactiviteit Professor Uilenbal.
Nevels over de velden, dieren die in rust zijn, de kale bomen die veel vertellen, een mysterieuze sfeer, de Kerstsfeerwandeling brengt van alles. Op plekken in het Jachthuis komen, die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, zoals de grote logeerkamer en de dienstbodekamer. Het thema “Helene Kröller-Müller: een sterke vrouw” staat dit jaar centraal tijdens de Speciale
De laatste twee dagen van het jaar staan in het teken van een oudejaarswandeling en een eindejaarssafari. Deze activiteiten laten de winterse schoonheid van het Park zien en laten de bezoekers een frisse afsluiting ervaren.
Hoe worden braakballen van uilen uitgeplozen? Hoeveel botjes zitten er in een braakbal? Wat is een braakbal eigenlijk? Verschillende natuurgidsen zullen deze vragen beantwoorden. In een expositie van verschillende soorten uilen is te ontdekken wat de verschillen per uil zijn. Samen met natuurgidsen wordt tijdens ‘Professor Uilenbal’ onderzocht van wie welk botje is. Kinderen krijgen een indruk hoe het leven in het begin van de jaren 1900 eruit heeft gezien tijdens een Speciale Kinderrondleidingen in Jachthuis Sint Hubertus. De gids vertelt allerlei feitjes en anekdotes over het jachthuis en zijn beroemde oud-bewoners.
Per activiteit zijn de kosten, vertrekpunten en reserveringsmogelijkheden verschillend, kijk daarom op www.hogeveluwe.nl/agenda voor meer informatie over een activiteit. Reserveren voor de genoemde excursies kan telefonisch via 0900 – 464 3835 (werkdagen, 20 ct/m) of per email: reserveringen@hogeveluwe.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.