>Eric de Noorman expositie verlengd

>In de laatste dagen van dit jaar kan Het Nederlands Stripmuseum Groningen terugkijken op een succesvol 2008. Het was een jaar waarin er verschillende goedbezochte tentoonstellingen plaatsvonden en ook de Nickelodeon Hoek werd geopend. Daarmee maken ook tekenfilmhelden definitief deel uit van de museumcollectie. Aangezien de tentoonstelling ‘De vele gezichten van Eric de Noorman’ van de Nederlandse stripkunstenaar Hans G. Kresse vele positieve reacties van bezoekers heeft opgeleverd, is besloten deze te verlengen tot en met 28 februari.
In mei werd het stripmuseum uitgebreid met de Nickelodeon Hoek, waarin de tekenfilmhelden van de populaire kinderzender te bewonderen zijn en kinderen zelf aan de slag kunnen met SpongeBob en Dora. Topdrukte op de Dora Dag op 13 september bewees het succes van deze toevoeging. Ook in 2009 verwacht Het Nederlands Stripmuseum Groningen wederom een druk jaar, waarin verschillende tentoonstellingen het veelzijdige museum zullen verrijken. In het voorjaar verwacht het museum een tentoonstelling over stripheld Storm van tekenaar Don Lawrence. De zomer zal in het teken staan van de bekende, eenogige psychiater Sigmund van Peter de Wit, waarna in het najaar naar verwachting Paulus de Boskabouter centraal zal staan.
www.stripmuseum.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.