>Essen lichtend voorbeeld

>De stad Essen is sinds kort – letterlijk – een lichtend voorbeeld. Als eerste stad in Duitsland is Essen voor de winter-feestverlichting overgeschakeld op de energiebesparende LED-techniek (LED staat voor Licht-Emitterende Diode) Tijdens de nog tot en met 3 januari durende Essener Lichtwochen glanst de binnenstad bij het licht van 500.000 LED-lampjes.
Met de nieuwe techniek wordt niet alleen ongeveer 80% aan energie bespaard, maar zijn de creatieve mogelijkheden ook veel groter. Bezoekers aan de Lichtweken kunnen dit jaar enorme driedimensionale lichtobjecten bewonderen. Zo is bijvoorbeeld een enorm lichtobject van 30 bij 12 meter met impressies uit Oostenrijk te zien. Dit land is dit jaar officieel gastland van de Lichtweken, met een cultureel nevenprogramma waarin o.a. concerten en films kunnen worden bijgewoond. Bij de introductie van de LED-techniek heeft een Oostenrijkse firma bovendien een belangrijke rol gespeeld – in samenwerking met Duitse ondernemingen.
De Lichtweken in Essen trekken jaarlijks rond 4.5 miljoen bezoekers en vormen een belangrijke bron van inkomsten voor de stad in het Ruhrgebied.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.