>Feestje rond Friedrich Schiller

>In 2009 wordt in Duitsland herdacht dat dichter, schrijver, filosoof en historicus Friedrich Schiller 250 jaar geleden werd geboren. Hoewel hij vooral in Weimar en Jena roem oogstte wordt hij ook vereerd in de deelstaat Baden-Württemberg, waar hij op 10 november 1759 werd geboren, opgroeide en een belangrijk deel van zijn leven doorbracht. De plaatsen Marbach am Neckar (zijn geboorteplaats), Lorch, Ludwigsburg, Stuttgart en Mannheim hebben gemeenschappelijk een aantal evenementen op stapel staan om Schiller te eren. Het gaat daarbij o.a. om exposities, festivals, muziek- en toneelvoorstellingen en speciale routes waarbij men in de voetsporen kan treden van de man die, naast Goethe, als de grootste Duitse dichter wordt gezien. Schiller studeerde in Stuttgart en zijn eerste toneelstuk ‘Die Räuber’ werd in het Nationaltheater van Mannheim opgevoerd. Hij overleed op 9 mei 1805, 45 jaar oud, in Weimar aan een longaandoening.
De organisatie Tourismus Marketing Baden-Württemberg (TMBW) heeft een flyer samengesteld met alle belangrijke evenementen in deze deelstaat tijdens het Schillerjaar 2009. Deze is ook te downloaden op de speciale Schiller-website van de organisatie.
In Weimar en Jena zal volgend jaar eveneens volop aandacht aan leven en werk van Friedrich Schiller worden besteed. www.schillerjahr.de

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.