>Golfen in Kenia

>Kenia heeft er een veelbelovende titel bij. Na vier eerdere nominaties is het land van de safari en de “Big Five” dit jaar verkozen tot De Beste Onontdekte Golfbestemming ter Wereld. Tijdens de Internationale Golf Travel Market in Marbella maakte de jury, de International Golf Travel Writers Association (IGTWA), deze keuze deze maand bekend.
Voor Kenia is 2008 een bijzonder jaar gebleken. Na een roerige start van het jaar, en na de presidentsbenoeming van president Obama, die zijn wortels in Kenia heeft liggen, kwam de titel ‘Beste ontontdekte golfbestemming’ als een ware bekroning. Al honderden jaren wordt er in dit land gegolfd maar tot zo’n vijftien jaar geleden gebeurde dit uitsluitend in privé accommodaties. Kenia telt intussen veertig golfbanen. Op twaalf hiervan werden reeds diverse internationale wedstrijden gespeeld. De banen zijn open voor publiek, maar gezien de openingstijden is het raadzaam tee-tijden vast te leggen via een reisorganisatie. Met de vier uitzonderlijk goede golfbanen die Kenia er de afgelopen jaren bij kreeg, is variatie in landschap en aantal holes gegarandeerd. Van de vier nieuwe banen liggen er twee aan de kust, één in Nairobi en één in de Rift Vallei. Kenia’s golfbanen liggen strategisch verspreid over het land, waardoor men zich binnen een paar uur in een totaal andere golfomgeving kan bevinden. Op grillige bergen en in brede valleien, langs kustlijnen, in de steden en langs het betoverende Victoriameer liggen schitterende parcours klaar voor gebruik. De serene rust op de banen maakt het iedere bezoeker mogelijk op z’n gemak te starten.
In 2009 zal er een nieuw golftoernooi in Kenia plaatsvinden, de KLM Kenia Open. Dit wordt georganiseerd door de Nederlandse organisatie Progolf Travel & Events en zal plaatsvinden van 11 tot en met 18 maart 2009. Dit belooft voor zowel de amateur- als professionele golfspeler een bijzondere en spectaculaire week te worden. www.magicalkenya.com | www.klmkeniaopen.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.