>Haagse stuurt oog op reis

>>Haagse stuurt oog op reis 9In het AD staat een leuk verhaal over de kunstenares Cora Beijersbergen van Henegouwen (helaas niet online geplaatst door de krant en ook niet meer informatie op haar site zelf te vinden). Zij heeft namelijk een bijzonder stenen-project. Ze gaat zelf nooit op reis, daar heeft ze door haar passie voor schilderen geen tijd voor, zegt ze. Maar in plaats daarvan stuurt ze een door haar beschilderde steen met daarop een oog op reis. Inmiddels ligt er al in 34 landen zo’n oog van haar. De bedoeling is dat iemand uit haar vriendenkring die op reis gaat, die neemt een steen mee en legt dat op een plek met een mooi uitzicht en neemt daarna een foto van het oog en het uitzicht die het ziet. Cora leest thuis wel van alles over het land waar het oog naar toereist, zodat ze zich helemaal inleeft. De echte reiziger moet uit het land waar hij is weer een steen meenemen, die Cora dan weer beschildert zodat een ander dat oog weer mee kan nemen. “Zo hussel ik de wereld een beetje door elkaar”, zegt de kunstenares. Op die manier reist bijvoorbeeld een steen uit Syrië naar Guatemala. Leuk idee!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.