>Haaienvinnen op het Muiderslot

>De winteropenstelling van het Muiderslot van 20 december tot en met 4 januari 2009 staat helemaal in het teken van vragen (en antwoorden). Voor dit thema is gekozen naar aanleiding van het boek Zwemmen er haaien in de slotgracht – en andere vragen van kinderen aan het Muiderslot, dat geschreven is door Herman Pleij. Het begint al met ‘Stappen naar het Muiderslot’, een leuke wandeling vanaf parkeerplaats P2, door het gezellige Muiden. Je kunt de route downloaden van de Informatiezuil op de parkeerplaats zelf of vanaf de website van het Muiderslot. Zo begint je bezoek aan het kasteel eigenlijk al zodra je uit de auto stapt.
Nadat je hebt gezien dat er inderdaad haaien in de slotgracht lijken te zwemmen, zijn er leuke kijk- en doeopdrachten voor kinderen en kun je luisteren naar spannende verhalen op de grote Verhalenzolder van het kasteel. Het slot zelf is helemaal in kerstsfeer met geurende guirlandes, pronkmanden en kaarslicht, allemaal verzorgd door de eigen Muzen. De 17e-eeuwse ingerichte ruimtes zijn alleen met een rondleiding te bezoeken.
Het boek is in de museumshop te koop en wie 26 december of 4 januari op bezoek komt, kan het meteen laten signeren door de auteur. Herman Pleij is op die data tussen 14.00 uur en 16.00 uur aanwezig.
Openingstijden Winteropenstelling 20 dec. t/m 4 jan.: Dagelijks van 12.00 uur tot 17.00 uur, kassa sluit om 16.00 uur. 25 december en 1 januari is het Muiderslot gesloten, www.muiderslot.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.