>Hip Amman in opkomst

>WADI RUM, JORDAN- DECEMBER 14: Beduins childre...[Image by Getty Images via Daylife] Amman, hoofdstad van Jordanië, is een goed begin voor reizigers om hun rondreis door het land te starten. Met verrassend moderne winkelgebieden, goede restaurants en hippe clubs is Amman steeds meer “hip and happening” en een goede reden om hier een aantal dagen langer te verblijven. Veel toeristen die aankomen op het vliegveld van Jordanië, reizen direct door naar toeristische hoogtepunten als de Dode Zee, het wereldwonder Petra of de prachtige Wadi Rum woestijn. De hoofdstad Amman heeft echter ook genoeg te bieden voor de reiziger die wat meer tijd heeft en graag kennismaakt met de “couleur locale” van het land. Amman is de plek voor een steeds grotere groep van jonge Jordaanse trendsetters die een goede neus hebben voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van mode, muziek en kunst. Het nachtleven verandert snel en hippe clubs als Nai, Caesars en Prana kunnen makkelijk de concurrentie aan met de bekende clubs in het Westen. Jazz en sushibar Vinaigrette in het centrum van de stad is een populaire stek in het weekend en in het traditionele restaurant Fakherredin ontmoet jong en oud elkaar om van de lokale specialiteiten en live muziek te genieten.
Ten zuiden van Amman, in de Wadi Rum woestijn, wordt jaarlijks een dancefeest georganiseerd in de woestijn van Wadi Rum, genaamd “Distant Heat”. Niet alleen jonge Jordaniërs, maar ook steeds meer westerse toeristen komen naar dit kleinschalige spektakel, waar reeds vele bekende Nederlandse dj’s zoals Ferry Corsten en Armin van Buuren reeds hebben gedraaid.
Voor meer informatie: www.distantheat.com
Voor meer informatie: www.visitjordan.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.