>Lammertal ‘familievriendelijk’ skigebied

>Cross-Country X[Image by Gnal via Flickr]De grootste en bekendste Duitstalige Skiatlas “Falk Skiatlas” heeft de regio Lammertal benoemd tot één van de meest familievriendelijke skigebieden in Oostenrijk. De “Falk Skiatlas” test alle top skigebieden van Europa op skipistes en langlaufroutes. Daarnaast zijn er een aantal categorieën waar regio’s punten op kunnen scoren, zoals het familievriendelijke onderdeel.
Het skigebied Lammertal in het Oostenrijkse SalzburgerLand bestaat uit de wintersportplaatsen Abtenau, Annaberg/Lungötz en St. Martin. Het skigebied is sneeuwzeker, de afdalingen zijn van verschillend niveau en accommodaties liggen naast de piste. In totaal zijn er 46 liften, 145 pistekilometers, 200km langlaufroutes en 150km winterwandelwegen.
Uniek is dat de vakantieregio Lammertal Dachstein-West alle beginners garandeert, dat ze in 3 dagen kunnen skiën. Mensen die meer dan 3 dagen nodig hebben, ontvangen het geld van de skiles, het skimateriaal en de liftkaart retour.
Voor de langlauffans en de natuurliefhebbers zijn er in Lammertal en de Postalm 234km langlaufroutes. De hoogste langlaufroute van de Postalm ligt op 1.200-1.500m met een adembenemende bergpanorama. Gasten met een Lammertal gastenkaart ontvangen gratis een langlauf basiscursus te waarde van 49,00 Euro.
Voor de echte fanatiekeling is zelfs ’s avonds de “Flutlicht-Loipe” aan de voet van de Karkogel geopend.
Overzicht familievriendelijke accommodaties: Gasthaus Traunstein, Haus Verena, Salzburger Dolomitenhof, Sporthotel Dachstein West.
Meer info: www.lammertal.info, www.vakantie.salzburgerland.com

Reblog this post [with Zemanta]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.