>Levende kribbe in oude grot Malta

>In het dorp Ghajnsielem op Gozo (nabij Malta) wordt een bijzonder Kerstfenomeen voorbereid. Hier, op de vlakte van Ta Passi zal een levende kribbe verschijnen in de eeuwenoude grot. Eromheen een reproductie van de natuurlijke omgeving van Bethlehem met huizen, een markt en natuurlijk de stal. Van begin tot eind december verzorgt de lokale bevolking bovendien in een nabijgelegen tent allerlei verrassende evenementen.
Ghajnsielem is een pittoresk dorpje op Gozo, het zustereiland van Malta. Het heeft een rijke, christelijke traditie wat blijkt uit de drie schitterende kerken en de vele nissen, gewijd aan belangrijke heiligen en de Kapel van Maria van Lourdes, vanwaar het uitzicht over de Mgarr Haven fantastisch is. Verder vindt men in Ghajnsielem het achttiende-eeuwse Fort Cambray, schitterende zonsondergangen, (h)eerlijk eten en de allervriendelijkste lokale bevolking. Dit is een uitgelezen plek om Kerst in al haar facetten te vieren.
De lokale bevolking van Ghajnsielem herbouwt op dit moment de oude stenen muren rondom de vlakte zodat deze volgens planning van 7 december 2008 tot en met begin januari 2009 dienst kan doen als “Bethlehem in Ghajnsielem”. De site zal bestaan uit vijf tot zeven huizen, waaronder een bakkerij en smederij. Verder zal de grot schitteren als de geboorteplaats van Jezus, er is een markt waar vers fruit en groenten verkocht worden en een stal, inclusief os en ezel. In de nabijgelegen tent kunnen grote en kleine bezoekers kennis maken met de gastvrijheid en Kersttradities van de inwoners van dit stadje.
De Maltezer archipel bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en Comino. De talen zijn Maltees en Engels. De eilanden liggen strategisch in het hart van de Mediterranee: 93 km ten zuiden van Sicilië en 288 km ten noorden van Afrika. Meer informatie: www.visitmalta.com, www.malta.nl
Meer informatie over Ghajnsielem: www.ghajnsielem.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.