>Lezing door gelauwerd fotojournalist

>De verhalen vertellen van mensen in verre streken, dat is waar fotojournalist Kadir van Lohuizen naar streeft. Ook als dat betekent dat je als fotograaf onder buitensporige omstandigheden je werk moet doen. Soms is de ellende zo extreem dat hij geen professionele afstand kan bewaren en onderdeel wordt van de situatie. Kadir van Lohuizen, winnaar van onder andere een zilveren camera en twee prijzen bij de World Press Photo Contest, vertelt op 14 december in Teylers Museum in Haarlem over de moeilijke en soms uiterst gevaarlijke weg naar dat ene pakkende beeld in de nationale en internationale pers. De lezing duurt ongeveer drie kwartier en daarna is er tijd om met Kadir van Lohuizen van gedachten te wisselen over het hedendaagse fotopionieren. De lezing is gratis toegankelijk (excl. museumentree). Reserveren is niet mogelijk (maar let wel: vol=vol).
De lezing vindt plaats ter gelegenheid van de tentoonstelling Fotopioniers op wereldreis, die Teylers Museum in samenwerking met het Rijksmuseum organiseert. De historische fotoboeken en albums van Teylers Museum geven, gecombineerd met de unieke negentiende eeuwse foto’s uit het Rijksmuseum, een niet eerder getoond overzicht uit een tijd dat zowel verre reizen als fotografie nog avontuurlijke en omslachtige ondernemingen waren. Op de tentoonstelling is ook een aantal historische camera’s te zien, die een indruk geven van de benodigde apparatuur van de fotopioniers. Met stereofoto’s in het historische Kaiserpanorama en andere kijkkasten kunnen bezoekers voor even in 3D naar Amerika of Japan reizen en de opening van het Suezkanaal in 1869 herbeleven. www.teylersmuseum.nl of www.rijksmuseum.nl
Datum lezing : zondag 14 december, 13.00 uur, Toegang : lezing gratis (excl. museumentree: € 7,00; groepen vanaf 10 personen € 5,00; Adres : Spaarne 16, Haarlem, tel. 023 – 516 09 60.

Lees de reportage van Elke Dag Vakantie.nl over deze expositie.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.