>Onderscheiding voor cruiseschip

>MSC Fantasia Vs Twingo[Image by oliviermartins via Flickr]De MSC Fantasia is bekroond met één van de belangrijkste onderscheidingen voor kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid voor cruiseschepen. De prijs, de Six Golden Pearls, werd toegekend aan het 140 duizend ton wegende schip door de Internationale classificatie sociëteit Bureau Veritas. De MSC Fantasia werd deze week gedoopt in Napels en is het eerste schip ter wereld dat beslag weet te leggen
op deze onderscheiding. Six Golden Pearls is een alom bekende, door een belangeloos instituut, toegekende onderscheiding die de bedrijfsmissie die voldoet aan alle gestelde eisen certificeert in de categorieën Milieuvriendelijkheid (ISO 14001), Gezondheid en Veiligheid (OHSAS 18001) en Voedselveiligheid (ISO 22000). Tevens bevat de classificatie de extra categorie Cleanship 2 AWT. Hieronder vallen ‘potentiële vervuilingen’ van water, lucht en afval. MSC Cruises heeft momenteel een vloot van 10 schepen: MSC Fantasia, het grootste schip ooit gebouwd voor een Europese rederij, MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Opera, MSC Armonia, MSC Lirica, MSC Melody, MSC Rhapsody die het hele jaar door cruisen in het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, het Caribische gebied en Zuid-Amerika. MSC Splendida en MSC Magnifica zullen ingehuldigd
worden in 2009 en 2010. Vervolgens zullen de MSC Meraviglia in 2011 en de MSC Favolosa aan de vloot worden toegevoegd. Aan het einde van 2012 heeft MSC Cruises een vloot met in totaal 14 schepen. www.msccruises.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.