>Op stap met Duitse nachtwacht

>In het charmante stadje Hattingen, bij Bochum in Noordrijn-Westfalen, kunnen liefhebbers van sfeer en historie de komende weken ’s avonds mee met rondleidingen door een nachtwacht. Hij leidt – in historische kledij en voorzien van lantaarn, hellebaard en drietand – belangstellenden rond door de smalle straatjes van de oude binnenstad en vertelt daarbij uitvoerig over het wel en wee van Hattingen, met nadruk op het rijke verleden.
Hattingen was ooit een welvarende Hanzestad dankzij de textielweverijen die er waren gevestigd. Van dit verleden getuigen de rond honderdvijftig prachtig onderhouden vakwerkhuizen in het stadje, die zorgen voor een middeleeuwse sfeer.
De volgende rondleidingen vinden plaats op donderdag 4, 11 en 18 december en in het nieuwe jaar tot en met maart op elke eerste en derde donderdag van de maand. Kosten € 4.50 per persoon. Reserveren is gewenst. Voor groepen vanaf tien personen zijn ook rondleidingen mogelijk met als afsluiting een speciale nachtwachtmaaltijd in het sfeervolle restaurant ‘Zur alten Krone’. Voor deze ‘Nachwächterschmaus’ wordt € 19 extra berekend.
www.stadtmarketing-hattingen.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.