>Op trouwsafari in Kenia

>Steeds meer aanstaande bruidsparen kiezen ervoor om te trouwen op een exotische bestemming, in plaats van op het lokale stadhuis. Sommige vakantiebestemmingen spelen hier op in door volledige trouwreizen aan te bieden. Zo ook Kenia, om het ja-woord te geven tussen de wilde dieren, met een adembenemend uitzicht op de besneeuwde toppen van Mount Kenya.
De landschappen in Kenia zijn even paradijselijk als afwisselend. De ‘eeuwige belofte’ kan dan ook op allerlei verschillende locaties plaatsvinden. Wat te denken van de sprookjesachtige oostkust van Kenia. Hier kan de ceremonie plaatsvinden op een afgelegen strand onder de palmbomen, blootsvoets in het witte zand, terwijl de zon in de Indische Oceaan zakt.
Wat ook zeker een hele mooie locatie is voor een perfecte ‘trouw safari’ is de uitgestrekte savanne. Hier kan je in een lodge te midden in de ongerepte natuur trouwen met op de achtergrond een kudde voorbij trekkende olifanten. Met een beetje geluk zijn ook de besneeuwde toppen van Mount Kenya te zien.
Wettelijk trouwen in Kenia is minder lastig dan het lijkt. Het begint door contact op te nemen met de ambassade van Nederland in Kenia of door rechtstreeks contact met de buitenlandse instantie die het huwelijk gaat voltrekken. Deze instanties kunnen meteen aangeven welke documenten er precies nodig zijn voor een huwelijk in Kenia. Je moet uiteraard van te voren reserveren en in het bezit zijn van een origineel paspoort, je geboorte akte en een verklaring omtrent je burgerlijke staat. Als het huwelijk is voltrokken moet het daarna alleen nog gelegaliseerd worden voor de Nederlandse wet, let op dat hier wel kosten aan zitten verbonden. Voor meer informatie: Ambassade van Nederland in Kenia – Nairobi, tel: +254 20 42 88 000.

Na de plechtigheid kan de huwelijksreis ter plekke beginnen. Een honeymoon safari met privé chauffeur/ gids wordt zeker aangeraden tijdens het verblijf in Kenia. In de centrale hoger gelegen gebieden kan met paarden een safari gemaakt worden. Deze starten vlakbij het nationale reservaat, Masai Mara. Om ultieme romantische gevoel goed vast te houden is het ook mogelijk om een ballonvaart over de Masai Mara te maken. Blijf je liever in de buurt van de kust, dan is het mogelijk om te snorkelen, te duiken en een boottocht te maken met een glazenbodumboot waardoor het koraalrif en de ruines van de Swahili die verspreid liggen langs de kustlijn, goed te zien zijn.
Diverse accommodaties in Kenia verzorgen speciale huwelijksarrangementen, die passen bij elke wens. Aan de westkust staan de vier luxe Alfajiri Villas waar men een prachtig uitzicht heeft over de helder blauwe Indische Oceaan. www.alfajirivillas.com tel: +254 040 32 02 630
Bij het Tsavo West National Park is het Finch Hattons camp te vinden, hier kan men verblijven midden in de Afrikaanse bush, in een rustieke hut. www.finchhattons.com tel: +254 20 55 32 37
Meer naar het noorden van Kenia is Elsa’s Kopje. Eén van de acht cottages is de heuze Elsa’s Honeymoon suite met een kingsize bed en een luxe ensuite badkamer. www.elsaskopje.com tel: +254 20 60 30 54. Meer informatie Kenia: www.magicalkenya.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.