>Prachtige fotografie in Columbus

>Ik kan het niet helpen, maar ik blijf een lichte aversie houden tegen het blad Columbus (waarom ben je er dan op geabonneerd? Antw: Om op de hoogte te blijven. Daarom lees ik al die andere bladen ook). Het allemaal zo vreselijk doorspekt van commercie. Nu hebben ze hele reeksen pagina’s die dan het plakkertje “Columbus promotie” meekregen, maar dat zijn gewoon infomercials. En daar krijg ik als lezer dan een beetje onbehaaglijk gevoel bij. En wat ik ook jammer vind is dat het vrijwel alleen verhalen van “verweggistan” zijn, over landen waar je misschien hooguit eens in je leven komt. En ook dat voortdurende “Doen!” komt je als lezer op het laatst de keel uit.
Maar goed, wat is wel leuk? De foto’s van adjunct-hoofdredacteur Louise ten Have zijn prachtig, een feest voor het oog! Ze weet telkens nét het juiste moment te vangen en de foto’s weten gevoel en emotie uit te stralen. En ze roepen daarmee een beetje het gevoel op dat het blad waarschijnlijk wil uitstralen: Je kunt lekker dromen van deze mooie bestemmingen.
Het mooiste verhaal in dit winternummer van Columbus is dat van Mark Mackintosh over de voormalige slavenhavens in Afrika. Om dat te lezen kunt u echter ook terecht op de site van het blad. Daar kunt u dan ook meedoen met een wedstrijd waarmee u een 23-daagse reis naar Australie kunt winnen.
In een poging om een vergelijking te maken tussen de reisbladen die ik in de bus krijg maak ik een taartpunten-overzicht van alle bladen. Hierbij dat van Columbus:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.