>Pret in Rijk van Heen en Weer

>Op zondag 14 december opent Het Rijk van Heen en Weer in het Museum voor Communicatie, Den Haag. Kinderen van 4 t/m 12 jaar maken een spannende ontdekkingstocht door zes wonderlijke landen, op zoek naar contact. Deze nieuwe multimediale kindertentoonstelling werd vormgegeven door Erly Brugmans (art director van o.a. Sesamstraat, Knofje en De Daltons). Speciaal bij Het Rijk van Heen en Weer verschijnt het gelijknamige avonturenboek van Wim Hofman, uitgegeven door Querido.
In de zes landen van Het Rijk van Heen en Weer ontdekken bezoekers tijdens een multimediale reis de verschillende manieren waarop en middelen waarmee je communiceert. In Droomland is er contact met fantasievriendjes en komen de jonge avonturiers erachter hoe emotie invloed heeft op de communicatie door zelf een soapscène in te spreken. In Huisland ontdekken zij dat er in elk huis andere gewoontes, woorden en koosnaampjes zijn. En hoeveel moeite moesten mensen vroeger doen om contact te maken? Daar geven sprekende objecten als de fax, telegram en fonopost in Toenland het antwoord op. In Anderland wordt duidelijk dat het best lastig is om met iemand uit een andere cultuur te communiceren, gelukkig zijn er gebaren! Maar betekenen ze ook overal hetzelfde? In Vreemdland vinden de slimste bezoekers een manier om met aliens te communiceren en kan iedereen geuren en kleuren de ruimte insturen. Ook de online wereld wordt bezocht; in Digiland worden Avatars ontworpen en beoordeeld en ervaren bezoekers dat je op internet veel persoonlijke sporen kan achterlaten. www.muscom.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.