>Record bezoek Palestijnse steden

>Een record aantal toeristen heeft de afgelopen maanden de Palestijnse steden bezocht. De maanden januari t/m september 2008 laten, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, een stijging van het aantal bezoekers aan Bethlehem van 96,5% zien. Jericho verwelkomde in dezelfde periode een stijging van 42,3% bezoekers.
Volgens het Israëlische Ministerie van Toerisme dankt men de hoge bezoekersaantallen aan de verbetering van de veiligheidssituatie op de Westelijke Jordaanoever en de Palestijnse steden. Vorig jaar introduceerde het Ministerie van Toerisme onder andere een vertegenwoordiging bij de grenspost van Bethlehem om bewoners en toeristen gemakkelijk de grens te laten passeren.
Het Israëlische Ministerie van Toerisme hecht veel belang aan een efficiënte procedure bij de grensposten tussen Israël en de Palestijnse Autoriteiten. Minister van Toerisme, Ruhama Avraham-Balila: ”Toerisme stimuleert de economische groei en vertegenwoordigt een gezamenlijk belang van de twee volken. We zijn erin geslaagd een gevoel van veiligheid terug te geven aan toeristen. Nu is het onze gezamenlijke taak te werken aan het op de kaart zetten van een toeristisch aantrekkelijk Israël en Palestijnse steden”. Naar verwachting zullen in 2008 ongeveer twee miljoen christenen Israël bezoeken, waarvan één miljoen pelgrims. De steden Bethlehem en Jericho zijn, in het bijzonder tijdens de Kerst, zeer populair.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.