>Romantische kerst op kasteel

>Laat u meeslepen door de magie van kerst in het Kasteel van Modave, een schitterend voorbeeld van 17e eeuwse Franse architectuur. Zoals elk jaar zijn rond de kerst alle vertrekken van het kasteel van de Graven van Marchin, beter bekend als het kasteel van Modave, versierd met bloemen en kerstversiering. Het kasteel ligt tussen Namen en Luik, juist ten zuiden van de Maas ter hoogte van Huy.
Kerst in Modave is een prima gelegenheid om ideetjes op te doen voor een feestelijke aankleding van het huis, de boom en natuurlijk de dis. Elke zaal heeft zijn eigen sfeer: decoraties, gedekte tafels, geborduurd linnen, fonkelende serviezen en natuurlijk traditionele kerstballen en bloemdecoraties. Het kasteel Modave ligt ten zuiden van Huy. Vanaf Durbuy is het via binnenweggetjes niet meer dan een half uur rijden. Het van oorsprong 13de-eeuwse kasteel werd tussen 1652 en 1674 gerestaureerd in opdracht van graaf Jean-Gaspard-Ferdinand de Marchin, geheel in de stijl van Lodewijk XIV. Hij was Ridder in de Orde van de Kouseband, reden waarom op het wapenschild boven de toegangspoort ‘Honi soit qui mal y pense’ te lezen staat. Het kasteel is volledig ingericht, een hal met robuuste meubels en een uitbundig gedecoreerd plafond, sfeervolle woonkamers, slaapkamers met hemelbed, kasten vol kristal en servies,…. Kasteel Modave is tijdens de kerstperiode geopend, dagelijks van 11-18u, ook tijdens de kerstdagen en op 1/1. Daarna moet men weer wachten op de reguliere openingstijden van eind maart tot half november. Groepen kunnen op afspraak overigens altijd terecht.
Info: 0032-85-411369, www.modave-castle.be, kerst in kasteel Modave, Château des Comtes de Modave, B-4577 Modave, 13/12/08-4/1/09, dagelijks 11-18 uur.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.