>Rondje van 200 km schaatsen?

>Op vrijdag 12 december wordt de eerste van een serie van 3 toertochten over maximaal 200 kilometer gereden op het 5 km buitenijs van FlevOnice. Op 9 januari 2009 is de tweede tocht en 20 februari de derde. Het bijzondere van de serie van 3 tochten is dat iedereen kan deelnemen en zijn/haar eigen afstand kan rijden, maar de personen die 3 x 100, 150 of 200 kilometer in totaal afleggen een speciale herinnering krijgen. Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 50 kilometer, 100 kilometer, 150 kilometer of 200 kilometer. Het organisatiecomité voor deze 3 tochten bestaat uit Jan Maarten Heideman (DSB Marathonploeg), Martien Pater (Free-skate), David Pos (o.a. voorzitter Ankeveense IJsclub en Stichting Natuurijsklassiekers), Roel Ketelaar en Thirza Zwakenberg (FlevOnice). Vorig seizoen ontstond op een zaterdag het idee om een toertocht te houden en de daaropvolgende dinsdag loste Rintje Ritsma voor 60 fanatiekelingen het startschot om 7 uur ’s morgens. Uiteindelijk zouden aan deze in allerijl georganiseerde tocht toch nog ruim 200 schaatsers deelnemen. Haast was toen geboden omdat de conditie van het ijs bij hogere temperaturen te wensen overliet. Slecht een enkeling was toen op de hoogte. Nu de situatie aanzienlijk is verbeterd, durft de organisatie het aan om vooraf 3 data te prikken met een reservedatum elke keer een week later als het weer heel erg slecht is. Het organisatiecomité gaat uit van minimaal 750 deelnemers bij de 1e toertocht op 12 december. Voor de 2 andere tochten wordt de lat iets hoger gelegd: 1500 deelnemers per tocht. Er is inmiddels een aantal sponsoren gevonden die de tocht in natura en financieel gaat ondersteunen. Hierdoor zijn de kosten voor deelname te overzien. Net als bij de Echte Friese Elfstedentocht wordt er in groepen gestart. De laatste deelnemers moeten uiterlijk om 21.00 uur hun laatste ronde in gaan. Publiek is ook van harte welkom bij de tochten, waar uiteraard de Koek en zopie en de muziek niet zullen ontbreken. Flevonice is op alle 3 de dagen ook voor niet-deelnemers aan de tocht toegankelijk, maar het comité hoopt uiteraard dat iedereen deze kans om weer eens schaatstocht te rijden, zal benutten. www.Flevonice.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.