>Skigebied Paradiski viert heropening

>De Vanoise Express, de kabelbaan die in het skigebied Paradiski de verbinding tussen Les Arcs en La Plagne tot stand brengt, zal zaterdag 20 december heropenen; precies op tijd voor de start van het nieuwe winterseizoen. Het vervangen van de vier dragende kabels, na ontdekking van slijtage vorig jaar, heeft afgelopen zomer plaatsgevonden onder supervisie van het departement van openbare werken. De Vanoise Express heeft inmiddels alle benodigde veiligheidstests met succes doorlopen. Na twee weken van testen is er nu officiële toestemming verkregen om aanstaande zaterdag weer te gaan draaien.
Vanaf 20 december om negen uur ‘s ochtends, kunnen wintersporters dankzij de Vanoise Express weer de vallei overbruggen tussen Les Arcs/Peisey-Vallandry en La Plagne. De overtocht duurt slechts vier minuten en het diepste punt van de vallei is 380 meter. In de winter maken meer dan 400,000 mensen gebruik van de Vanoise Express om door Paradiski te skiën. Deze ultramoderne liftinstallatie, bestaande uit twee cabines van twee etages met een capaciteit van elk 200 personen, is uniek in de wereld. De twee cabines draaien onafhankelijk van elkaar, dankzij twee aparte kabels. De capaciteit bedraagt 2000 personen per uur per cabine.
Het gehele skigebied van Paradiski geniet nu al van bijzonder goede sneeuwcondities en bijna alle van de 425 km aan pistes zijn toegankelijk. Paradiski is geopend van 20 december 2008 tot 25 april 2009.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.