>Sta midden in het circus

>Cover of [Cover via Amazon]Planetron Cinedome vertoont gedurende de kerstdagen een bijzondere rondomfilm van Cirque du Soleil. De projectie op het grote koepelvormige projectiescherm van 350 m2 geeft het gevoel niet op een afstand naar de kunstzinnige circusacts te kijken, maar er juist tussenin te zitten.
‘Cirque du soleil, Journey of Man’ is een mystieke reis langs diverse stadia in het leven. Een reis, die wordt vormgegeven door extreem hoogstaande acrobatiek, meeslepende muziek en prachtige kleurrijke creaties op bijzondere locaties over de gehele wereld.
De reis begint met het bonzende ritme van de trommels van de ‘Taiko Drummers’, waarbij geboorte op een bijzondere wijze wordt verbeeld. Vervolgens wordt de kleuterperiode weergegeven in een gracieus onderwaterballet van synchroonzwemmers in de oceaan. ‘Redwood Forest’ is de locatie waarin de kindperiode plaatsvindt. Hier geven ‘Bungees’, op vogels lijkende acrobaten, een waar luchtballet in een bijzondere trapeze-act.
Dan volgt de stap naar volwassenheid, weergegeven door de ‘Cube Man’, die in de bergen moeiteloos acrobatische toeren uithaalt met een gigantische metalen kubus. De liefde tussen man en vrouw komt tot uiting in de ‘Statue Act’: een harmonieus, choreografisch balansoptreden van twee acrobaten. Een optreden van het ‘Russisch Banquine’ is het vervolg van de periode van volwassenheid. In dit optreden geven de artiesten een overweldigende show met fenomenale acrobatische kunsten. Het einde van de reis wordt bereikt bij de ‘Brandenburger Tor’ in Berlijn, een aangrijpend symbool van hoop en nieuw leven.
De voorstelling wordt uitsluitend op 25 en 26 december vertoond, om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Reservering aanbevolen.
Planetron Cinedome, Drift 11b, 7991 AA Dwingeloo, 0521-593535, www.planetron.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.