>Sterren kijken in Drenthe

>Planetron Cinedome organiseert op zaterdag 13 december een extra sterrenkijkavond. Tijdens deze sterrenkijkavond, die een ontdekkingsreis is voor jong en oud, zal worden gekeken naar verre en mysterieuze werelden, waarbij de jeugd actief wordt betrokken.
De sterrenkijkavond bestaat uit een live-planetariumvoorstelling in het ruimtetheater over de sterrenhemel van 13 december, een rondleiding naar de sterrenwacht en aansluitend, bij helder weer, gelegenheid om zelf naar de maan te kijken door de grootste professionele telescoop van Nederland. Een verrassend landschap van kraters zal dan zichtbaar worden. Deze kraters zijn ontstaan door een groot bombardement van stenen in het verleden. Mocht het echter bewolkt zijn, dan blijft de sterrenkijkavond een avondvullend programma, geschikt voor jong en oud. De jeugd wordt actief betrokken bij de avond, zowel in het theater als bij het kijken door de telescoop. Bij binnenkomst krijgt de jeugd een vragenformulier uitgereikt, waarmee een sterrenkijkmedaille kan worden verdiend.
De sterrenkijkavond op 13 december begint om 20.00 uur. Het Planetron is geopend vanaf 19.30 uur. Reserveren is gewenst. Voor informatie en reserveringen kunt u opnemen met Planetron Cinedome: 0521-593535, www.planetron.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.