>Teken jezelf als SpongeBob

>In het Nederlands Stripmuseum in Groningen geven striptekenaars van 20 december tot en met 4 januari workshops waarbij kinderen leren hoe een stripverhaal wordt bedacht en uitgewerkt. Natuurlijk mogen zij daarbij ook zelf aan de slag en kunnen zij zichzelf bijvoorbeeld een hoofdrol geven in een SpongeBob-verhaal.
Een tour door Het Nederlands Stripmuseum Groningen gaat van Jan, Jans en de kinderen, via Ollie B. Bommel en Donald Duck richting de Nickelodeon Hoek. Onderweg komen bezoekers van alles te weten en doen zij inspiratie op om daarna zelf in het atelier aan de slag te gaan. Tijdens de kerstvakantie geven tekenaars elke dag om 13.30 uur workshops waarbij deelnemers de eerste kneepjes van het striptekenen worden bijgebracht. Dat begint met het bedenken van een verhaal dat vervolgens wordt uitgewerkt tot beelden en het invullen van de bekende spreekballonnetjes. Naast bestaande strip- en tekenfilmhelden kunnen bezoekers ook een zelfbedacht figuur uitwerken. Deelname aan de workshops is inbegrepen bij de entree voor Het Nederlands Stripmuseum Groningen (Westerhaven 71 te Groningen). Het museum is de hele kerstvakantie geopend, met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt aanbevolen (via 050 3178470). www.stripmuseum.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.