>Vergoeding voor uitval vliegreis

>

Een luchtvaartmaatschappij moet passagiers in het algemeen compensatie betalen als een vlucht uitvalt wegens technische problemen. Het Europees Hof van Justitie heeft dat maandag bepaald in een zaak tegen Alitalia. Passagiers hebben bij annulering recht op 250 tot 600 euro compensatie bovenop de prijs van hun ticket. Maatschappijen weigerden dat nogal eens als het ging om technische problemen. Het Europees Hof bepaalt nu voor het eerst dat de compensatie alleen mag worden geweigerd als het gaat om uitzonderlijke technische problemen. Dat zijn problemen waar de luchtvaartmaatschappij zelf geen daadwerkelijke invloed opheeft. Problemen die aan het licht komen bij onderhoud, zijn geen reden om de compensatie te weigeren.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.