>Vliegangsten geïnventariseerd

>Uit het Nationale Vliegreisonderzoek* van vliegwinkel.nl blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders erg last heeft van territoriumdrang: 43% stoort zich bij de vliegreis aan het delen van de armleuning. Ook kan klappen tijdens de landing bij bijna een derde van de Nederlanders op weinig waardering rekenen. En ruim één op de vier stoort zich aan kinderen. De top vijf wordt gecomplementeerd door vieze lucht (24%) en temperatuur in het vliegtuig (17%). 50+ers storen zich minder vaak dan andere leeftijdsgroepen, behalve aan de toiletten. Ten slotte ergeren mannen zich vaker aan zaken dan vrouwen. Dit geldt voor geklap tijdens de landing, het eten en drinken, kinderen en service aan boord. Op een vijf-puntschaal (1 is heel negatief; 5 is heel positief) heeft men aangegeven hoe men de laatste reis heeft ervaren. De laatste vliegreis vindt men vooral leuk (3,5) en gezellig (3,3), maar niet echt romantisch (2,4). Personen die online een pakketreis hebben geboekt, vinden de vlucht aanzienlijk gezelliger dan personen die een losse
vlucht hebben geboekt.
Dit onderzoek werd in 2008 uitgevoerd onder 1.182 respondenten tussen 18 en 65 jaar door onderzoeksbureau De Vos & Jansen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.