>Wat is het oudste stadje van Denemarken?

>jutland peninsula, europeImage via WikipediaTot en met 23 december wordt de kersttijd op originele manier gevierd in het stadje Ribe, aan de Noordzeekust in het zuidwesten van Jutland. Rondom Torvet is er in de weekends een grote sfeervolle kerstmarkt met veel zelfgemaakte artikelen. Er is in Ribe ook altijd een grote kerstoptocht. Het middeleeuwse Ribe is de oudste stad (en vroegere hoofdstad) van Denemarken en telt een gave historische kern. Er zijn veel herinneringen aan de Vikingtijd.
Meer info: Ribe Turistbureau, tel. +45 7242 1500, internet: www.visitribe.dk en/of www.petersjuliribe.dk en www.visitdenmark.nl/kerst

Reblog this post [with Zemanta]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.