>Willingen investeert 18 miljoen

>>Willingen investeert 18 miljoen 9Met de investering van 18 miljoen Euro in het afgelopen jaar behoort het skigebied Willingen tot de toonaangevende wintersportplaatsen. De sneeuwkanonnen functioneren, de exploitanten hebben vorige winter bewezen, dat ze hun handwerk beheersen. Het skigebied Willingen, met de sneeuwzekere, lange, brede hellingen en betrokken skischolen, is zeer geschikt voor kinderen, families en beginners (alle leeftijden). Op alle grote beginnerspistes wachten kleurrijke kinderparadijzen op de kleintjes om ze met sneeuw, kleurrijke figuren, poortjes en parkoersen veel plezier te bezorgen. Ze leren hier spelenderwijs om met ski en snowboard om te gaan . De beklimming van de berg verloopt geheel sprookjesachtig. Ieder kinderparadijs heeft een “vliegend tapijt”. Dit zijn transportbanden, die het de kleintjes besparen met de lift omhoog te moeten. De kinderen beleven met de “vliegende tapijten” op verschillende manieren veel plezier. De langste twee van deze banden transporteren naast de kleine skikabouters ook kleine en grote sleetjerijders met hun slee.
De kinderparadijzen zijn niet alleen door het enorme aantal sneeuwkanonnen sneeuwzeker. Ook de ligging is perfect. De hoogstgelegen oefenweide ligt op 830 meter. Dit geldt ook voor de grote afdalingen. Direct bij het bergstation van de gondellift ontstaat een ca. 100 meter lange oefenlift. Met een hoogte van 812 tot 828 meter ligt hier het hoogst gelegen complex in het Sauerland.
Willingen is een internationale ski-wereldcup-plaats, die door kwaliteit en variatie overtuigd. Dat komt niet alleen door het wereldcup skispringen. Het skigebied Willingen vormt met elf skiliftcomplexen en zeven kilometer besneeuwde afdalingen het centrum van het Viessmann Winterpark Willingen. www.willingen.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.