>Winteractiviteiten in dierentuin

>De olifanten van Dierenpark Emmen eten veel en poepen dus ook veel. Soms zit er een drol van wel 23 kilo bij. Hoeveel de dikhuiden eten, wat er allemaal in het binnenste van een olifant gebeurt en wat er uit komt, blijft boeiend. Voor de Zoo-veel-meer-winteractiviteit over deze geurige materie schreven kinderen van abonnementhouders van het park zich namelijk massaal in. Het is natuurlijk altijd leuk de kans te krijgen om te helpen bij het verzorgen en voeren van bijvoorbeeld olifanten. De Zoo-veel-meer-winteractiviteiten, waar iedereen zich voor op kan geven, omvatten vele programma’s voor elk wat wils en voor jong en oud.
Moedige kinderen kunnen logeren bij de haaien of slapen bij de Maya’s in Speelexpeditie Yucatán. Kinderen die toch liever in hun eigen bed slapen maar wel graag de handen uit de mouwen steken, moeten wel vroeg op staan. Want zij worden voor dag en dauw verwacht om de dierenverzorgers een ochtend te helpen bij het wakker maken en voeren van de dieren en het schoonmaken van de verblijven. Er is ook zo’n winteractiviteit voor het gezin: “Goedemorgen dieren!”.
Het is niet zo eenvoudig om een dier echt goed op een foto te krijgen. Onze fotograaf Rob Dolaard doet uit de doeken hoe dat moet. Hij neemt belangstellenden mee naar donkere ruimtes als bij de nachtdieren, tussen de vlinders waar het vochtig warm is, maar hij geeft u ook tips voor het fotograferen door glas. Zo zijn er vele mogelijkheden voor rondleidingen, demonstraties, workshops, kijkjes achter de schermen en lezingen over tal van onderwerpen.
De Zoo-veel-meer-activiteiten vinden plaats in de maanden januari t/m maart. Iedereen kan online of telefonisch (0591 – 850865) reserveren. De kalender met de Zoo-veel-meer-winteractiviteiten is te vinden op www.dierenpark-emmen.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.