>Zoover: Oostenrijk beste wintersportland

>Duizenden wintersporters die het weten kunnen, adviseren massaal deze winter voor Oostenrijk te kiezen. Dat concludeert de onafhankelijke vakantiebeoordelingssite Zoover deze maand, op basis van een omvangrijk onderzoek naar 4700 beoordelingen van sitebezoekers. Uit het onderzoek, dat gepubliceerd staat in consumentenblad Check Magazine, blijkt dat Oostenrijk in bijna alle categorieën het hoogste scoort bij de reisconsument, of het nu gaat om de après-ski, de kindvriendelijkheid, de sfeer of het uitgaansleven. Oostenrijk krijgt gemiddeld een 7,6 het hoogste gemiddelde rapportcijfer op Zoover.
In het onderzoek werden alle wintersportlanden betrokken waarvan ten minste 100 beoordelingen op Zoover zijn geplaatst. Na Oostenrijk met een 7,6 waren dat Frankrijk (7,5), Zwitserland (7,5), Italië (7,4), Duitsland (7,3) en Tsjechië (7,0). Vooral op het gebied van kindvriendelijkheid laat Oostenrijk de andere wintersportlanden ver achter zich: 8,6! Het populaire Oostenrijkse skidorp Serfaus spant de kroon: dat kreeg maar liefst een 9,7 van de sitebezoekers.
Is dan alles hosanna in Oostenrijk? Nee, natuurlijk niet. Vernietigend zijn de commentaren op Appartement Alexander in Kirchberg. ‘De drek droop uit een zogenaamd schone koelkast. Dit is werkelijk het slechtste wat ik ooit heb meegemaakt, en voor veel te veel geld’, schrijft ene Huber in oktober. ‘Krappe badkamer, stinkende dekbedden en kussens’, constateert Doris in september. ‘Je kunt niet koken, want de kookplaat wordt niet warm genoeg. Maar ja, dan drink je gewoon een paar biertjes extra”, ziet een inwoner van Almelo er nog wel de lol van in.
Ook is Oostenrijk niet de eerste keuze van de gevorderde skiër of snowboarder. Die eer gaat ruimschoots naar Frankrijk met gemiddeld een 8,4 als beoordeling. Frankrijk is overigens ook het beste land voor de beginnende wintersporter: in die categorie blijft Frankrijk met 8,3 Oostenrijk net voor met een tiende punt.
www.zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.