>Zuid-Tirol wint gastronomische prijzen

>Zuid-Tirol, de noordelijkste provincie van Italië, gekenmerkt door een unieke gastronomie waar de alpine en mediterrane keuken elkaar ontmoeten, kende in 2008 een overweldigend succes: 12 Michelinsterren en 68 restaurants met minstens 1 koksmuts bij Gault Millau. In 2009 doet Zuid-Tirol het nog beter.
De “Guida Michelin Italia 2009” beloont in 2009 14 restaurants met maar liefst 15 van de felbegeerde sterren. Gault Millau vermeldt 99 restaurants in zijn lokale uitgave, waarvan 65 één koksmuts krijgen. Het blijkt duidelijk dat de onderlinge competitie het niveau van de restaurants alleen maar omhoogdrijft.
Norbert Niederkofler van “St. Hubertus” in het Rosa Alpina hotel (www.rosaalpina.it) in San Cassiano / St. Kassian in Alta Badia blijft, ook dit jaar opnieuw de onbetwiste topchef van Zuid-Tirol met twee Michelinsterren, drie koksmutsen en een mooie 18/20 score in Gault Millau. De concurrentie blijft niet achter: in 2009 komen er 3 nieuwe éénsterren restaurants bij: Peter Girtler van Romantikhotel “Stafler” in Mules / Mauls, Wolfgang Kerschbaumer van “La Passion” in Vandoies / Vintl en Heinrich Schneider, topkok van het gourmetrestaurant “Auener Hof” in Valle Sarentino / Sarntal.
In Gault Millau wordt “St. Hubertus” op de voet gevolgd door de “Trenkerstube” in het Castel Hotel in Tirolo / Dorf Tirol en “Anna Stuben” in het Grödnerhof in Ortisei / St. Ulrich met elk 3 koksmutsen en een score van 17 uit 20 punten.
Aan de basis van het succes van deze koks en de enorme dichtheid aan kwaliteitsrestaurants, ook buiten de stedelijke gebieden, liggen enkele eenvoudige basisprincipes: perfecte, lokale basisproducten maximaal tot hun recht laten komen, tot een culinair hoogtepunt brengen en waar nodig gebruik maken van de modernste kooktechnieken. www.suedtirol.info/restaurantgids

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.