>10 toeristische wonderen Navarra

>pont de peñalen[Image by _perSona_ via Flickr]Het ministerie van Cultuur & Toerisme in Navarra (Noord-Spanje) en de regionale krant van Navarra, “Diario de Navarra”, hebben onlangs een toeristische top 10 samengesteld. Uit 301 toeristische trekpleisters in Navarra zijn uiteindelijk 30 kandidaten doorgegaan naar de finale. Deze finale vond plaats in het Baluarte auditorium in Pamplona, de hoofdstad van Navarra. Tijdens een gala werden van de 30 finalisten de 10 winnaars bekend gemaakt.
Meer dan 56.000 inwoners hebben online, per e-mail, per post en telefonisch gestemd op hun favorieten toeristische plekken.
De top 10

  1. het Peñalén ravijn
  2. de kloven van Arbayún en Lumbier
  3. de Gotische stadjes Olite
  4. en Ochagavía
  5. het klooster van Fitero
  6. het Romaanse Valdorba
  7. het Middeleeuwse fort el cerco de Artajona
  8. de basiliek San Gregorio Ostiense
  9. de Santa María la Real de Sangüesa kerk
  10. het monumentale Ujué.

Met de bekendmaking van de 10 wonderen van Navarra, is ook de fotowedstrijd “Yo estuve allí” oftewel “Ik was hier” geopend. Tijdens deze fotowedstrijd kunnen amateur-fotografen zichzelf fotograferen met een van de wonderen van Navarra. De foto’s kunnen worden geupload op de website www.maravillasdenavarra.es en loopt t/m 11 januari 2009.

Reblog this post [with Zemanta]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.