>Aruba viert feest: 55ste Carnaval

>

One of the many dancing scenes at the Carnaval...[Image via Wikipedia]

Aruba staat de komende maand voor de 55ste keer in het teken van het grootste, jaarlijks terugkerende feest van het eiland: Carnaval. Gedurende februari staat de exotische vakantiebestemming bol van de spectaculaire straatparades, dansbare muziek, kleurrijke kostuums en verschillende straatfeesten in diverse districten op het eiland. Niet alleen de lokale bevolking, maar ook vakantiegangers kunnen genieten van het feestgedruis: diverse hotels en vliegtuigmaatschappijen bieden tijdens de carnavalperiode scherp geprijsde travel packages aan.
Tijdens Carnaval worden er de meest uiteenlopende evenementen georganiseerd. Zo wordt op 6 februari de nieuwe Aruba Carnival Queen gekozen tijdens de Carnival Queen Election en op 18 februari wordt de Tourist Night at Paseo Herencia georganiseerd; dé plek om prachtige kostuums voorbij te zien komen en te feesten op de wervelende steel band muziek. Niet te missen is de 55ste Grand Carnaval Parade op 22 februari, waarbij de meest originele en extravagante kostuums voorbij komen tijdens een indrukwekkende, feestelijke straatshow. Van elf uur ’s ochtends tot ’s avonds laat kun je genieten van de prachtige kleuren en ritmische muziek: een bijzondere ervaring.
Aruba Tourism Authority (ATA) is enthousiast over de festiviteiten en de initiatieven van de bedrijven. ‘Carnaval is een van de grootste feesten op Aruba,’ legt Gina Lopez uit, PR directrice van ATA. ‘Het is dé mogelijkheid voor bezoekers om zich te storten in écht Arubaans feestgedruis – zo leren ze het enthousiasme en de flair van het Arubaanse volk van binnenuit kennen en waarderen.’ Voor meer informatie over Aruba en Carnaval: www.aruba.com


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.