>Beatrix opent Keukenhof

>Keukenhof Tulip Gardens in Lisse, the Netherlands[Image via Wikipedia]Koningin Beatrix opent woensdagmiddag 18 maart de 60-jarige jubileumeditie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Het jubileumjaar heeft als thema: ‘USA, New Amsterdam – New York, 400’. Keukenhof opent op woensdag 18 maart 2009 voor de zestigste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer zo’n 800.000 bezoekers uit alle delen van de wereld de internationale bloemententoonstelling in Lisse hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een bepaald niet onaanzienlijke bijdrage aan het welzijn van de toeristische sector in Nederland en de regio. De jaarlijkse omzet beloopt enige tientallen miljoenen euro. Gerelateerde en toeleveringsbedrijven zetten nog eens een veelvoud van dat bedrag om. Inmiddels is het aantal “hofleveranciers” een kleine honderd bloembollenkwekers. Sinds de opening hebben al meer dan 43 miljoen mensen het park bezocht.
In de afgelopen maanden zijn er in het park in totaal zo’n zeven miljoen bloembollen de grond in gegaan om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Naast de traditionele zaken zullen veel nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd op het 32 hectare grote park, dat een raakvlak van natuur en cultuur wil zijn.


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.