>Casa Romantica Parenzana ideale uitvalsbasis

>Ooit een rijtje oude Istrische huizen, nu met smaak verbouwd tot een romantische uitvalsbasis voor culinaire en actieve avonturen in Istrië. Casa Romantica Parenzana is dé geheimtip in het groene binnenland van Istrië.
De van oorsprong Oostenrijkse eigenaar Guido Schwengersbauer heeft een waar paradijsje gecreeërd. Met vooruitziende blik heeft hij jaren geleden een rijtje oude huizen opgekocht, gelegen aan de route van een oude spoorweg ‘Parenzana’ die Istrië via Slovenië met Triëste verbond. Want juist deze route wordt nu met behulp van de EU ontwikkeld tot fiets- en wandelroute.
Dat project is nog niet klaar, maar dat is geen reden dit hotelletje links te laten liggen. De ligging, gunstig ten opzichte van de kust en het groene binnenland met de vele ommuurde middeleeuwse stadjes, wijnroutes, olijfolieroutes en fiets- en wandelpaden, is ideaal voor de vakantieganger die er tijdens de vakantie graag op uit trekt. Het hotel zelf heeft weinig faciliteiten maar de kamers zijn met gevoel voor historie ingericht en zijn van alle gemakken voorzien. Verder beschikt het over een traditionele ‘konoba’ (letterlijk kelder, maar aanduiding voor traditioneel restaurant) waar de gerechten van het seizoen worden geserveerd, zoals truffels, asperges en uiteraard verse vis. Desgewenst kan de familie behulpzaam zijn bij de organisatie van diverse excursies met een actief, culinair of cultureel karakter. Voor de gast die er liever zelf op uit trekt zullen de –uiteraard gratis- adviezen van de heer Schwengersbauer zeer welkom zijn. De prijzen variëren van € 32,- tot € 37,- per persoon per nacht. Een ontbijtbuffet is hierbij inbegrepen.
Meer informatie op www.parenzana.com.hr Algemene informatie over Istrië op www.istra.hr

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.