>Giga-sneeuwman in Tirol

>In Galtür (Paznauntal, Tirol) staat de grootste sneeuwsculptuur van Europa. De ruim 16 meter hoge sneeuwpop draagt de naam Emil en staat aan de voet van de pistes van het Silvapark. Vorig jaar heeft Galtür de eerste stappen gezet met het ontwikkelen van dit nieuwe wintersportgebied. Dit jaar wordt het concept Silvapark, een skigebied ingericht in 6 sectoren met aansprekende thema’s, verder uitgebreid. Ook nieuw zijn extra obstakels in het Funpark, speelse hindernissen en verkeerslichten op de kinderpiste. Door deze investering heeft iedere wintersporter zijn eigen gebied, afgestemd op ieders interesse.
Drie van de zes sectoren zijn voor de kinderen bestemd. In sector 1 leren de allerkleinste kinderen spelenderwijs de eerste beginselen van het skiën. Kinderen die al een beetje kunnen skiën, leven zich verder uit in sector 2, het Avonturenland. Nieuwe sneeuwhindernissen zoals de Flatbox, Up & down box en Kid’s rainbow zorgen ervoor dat het de kleine wintersporters aan niets ontbreekt. Dit jaar staan er ook verkeerslichten op de kinderpiste (‘traffic route’) zodat de kids leren om rekening te houden met andere skiërs.
Sector 3 is het Actionpark, voor iedereen die van spektakel houdt. In het Funpark is een nieuwe ‘line’ met extra hindernissen toegevoegd. De Doubleklink, Kicker, Straight Box, Mini-Wall, rails en de half-pipe zorgen voor fantastische sprongen en ‘slides’.
Naast skiën en snowboarden is er ook alle ruimte voor alternatieve wintersporten, zoals sneeuwschoenwandelen en langlaufen. Door de bossen lopen prachtige wandelpaden. Er zijn bovendien gekwalificeerde (berg)gidsen te vinden voor een tour. www.galtuer.com. Het Silvapark heeft een eigen website: www.silvapark.at.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.