>Goed jaar voor Teylersmuseum

>In 2008 passeerden bijna 90.000 bezoekers de entree van Teylers Museum, een verhoging van 16% ten opzichte van vorig jaar. Alleen in 1996, 2005 en 2006 haalde het museum hogere bezoekersaantallen. In 1998 haalde het museum een vergelijkbaar aantal. Het hoge bezoekerscijfer is onder andere te danken aan drie succesvolle tentoonstellingen die Teylers Museum in 2008 organiseerde: De droom van Piranesi, eeuwig modern design, Expeditie Diepzee en Fotopioniers op wereldreis die nog tot en met 4 januari te zien is. De eerst genoemde tentoonstelling, over de geniale Italiaan Giovanni Battista Piranesi (1720-1778), trok met een aantal van bijna 28.000 de meeste bezoekers.
Teylers Museum, met collecties op het gebied van kunst én wetenschap, was in de beginjaren van zijn geschiedenis uitsluitend toegankelijk voor een select publiek. Nu voert het museum al jaren een actief tentoonstellingsbeleid waarin thema’s uit kunst en wetenschap afwisselend worden belicht in samenhang met voorwerpen uit de vaste collectie. Hiermee richt het museum zich telkens op een ander publiek. Daarnaast vinden er vele publieksactiviteiten plaats waaronder speciale workshops voor kinderen.
In 2009 programmeert het museum opnieuw een gevarieerd tentoonstellingsaanbod, te beginnen met De exotische mens, andere culturen als amusement en gevolgd door De ark van Noach dat georganiseerd wordt ter gelegenheid van het Darwinjaar. In september organiseert Teylers Museum een grote overzichtstentoonstelling van het oeuvre van de in Haarlem opgegroeide Anton Mauve (1838 – 1888) in samenwerking met Singer Laren. www.teylersmuseum.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.