>Kinderboeken lokken toerist naar Veluwe

>Van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari presenteert het Veluws Bureau voor Toerisme op de Vakantiebeurs in Utrecht de toeristische nieuwtjes van komend seizoen. De Veluwe zet voor het eerst de werken van gerenommeerde schrijvers in ter promotie van Nederlands bekendste vakantiegebied.
Toverdrank, dansende bomen, slijmerige snoeperds en witte wieven zijn de ingrediënten van het kinderboek ‘Aaltje en Geurtje op de Veluwe’. Dit prachtig geïllustreerde kinderboek is geschreven door Angela The en Babs Ketelaar. Het avonturen-doeboek neemt de kinderen Aaltje en Geurtje mee op ontdekkingstocht en laat ze op een leuke en verrassende manier kennis maken met de natuur en met alles wat groeit en bloeit en daarom zo boeit.
Het eerste van een serie over de vier seizoenen op de Veluwe, beschrijft de belevenissen van Aaltje en Geurtje bij hun opa en zijn excentrieke buurvrouw Leonora. Met fantasievolle en humoristische (voorlees)verhalen en vrolijke en kleurige illustraties worden de geheimen en legendes van de Veluwe ontsluierd, en worden kinderen meegenomen op avontuur in het bos en op de hei. Alles komt aan bod: slapen in een boomhut, een eigen moestuintje aanleggen of op ontdekkingstocht gaan. Maar ook kikkerdril verzamelen, toverdrankjes brouwen of zelf iets bakken. En er is ook nog een plekje voor eigen verhalen: alle avonturen kunnen een plek vinden in het dagboekgedeelte. Het boekje biedt echter nog meer. Er worden adresgegevens en websites vermeld waarmee kinderen daadwerkelijk aan de slag kunnen. En het kan gebruikt worden als een uniek foto- en bewaarboekje, met knutseltips en receptjes om zelf te maken. Het kinderboek wordt op de Veluwestand verkocht voor € 14,95. www.develuwe.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.