>Knieën nekken wintersporters

>De ANWB heeft tot nu bijna 450 onfortuinlijke wintersporters geholpen. Knieletsel komt het meeste voor. Zo’n 60 patiënten zijn middels een gipsvlucht naar Nederland vervoerd. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de ANWB. Het aantal wintersportpatiënten ligt op hetzelfde niveau als vorig jaar. De bond wijst erop dat de een groot aantal wintersporters nog zal afreizen naar de Alpen de komende weken. De grootste drukte wordt verwacht in de voorjaarsvakantie. Deze vakantie loopt van 14 februari tot en met 22 februari (regio’s noord en midden) en regio zuid 21 februari tot en met 1 maart. De wintersportcondities zijn in de belangrijkste wintersportlanden Oostenrijk en Frankrijk goed. De pistes zijn op dit moment goed begaanbaar en de kwaliteit van de sneeuw is goed. Uit pechmeldingen van de belangrijkste wintersportlanden blijkt dat storingen aan startproblemen en uitval van accu’s de belangrijke
euvels bij de auto op wintervakantie zijn.
Door met de mobiele telefoon de site anwb.mobi/wintersport te raadplegen, kunnen leden informatie opvragen over skigebieden in Duitsland, Frankrijk,Oostenrijk, Zwitserland en Italië. ANWB-leden kunnen toeristische tips en pistekaarten van skigebieden bekijken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.